Het verhaal van… Koninklijke Auping

In 2013-14 kwamen we, met name door de transitie van drie fabrieken naar een centrale duurzame productie locatie aan de A1, volop in beweging als Auping. Een lange periode van conservatisme en relatieve rust ging over in actie en daadkracht, een energiestroom die in het gehele bedrijf en supply chain te voelen was. Deze unieke transitie wilden we zo goed mogelijk vastleggen. Ook al omdat we er zelf zo in op gingen dat we graag na afloop een blijvend aandenken aan deze periode wilden hebben.

Onze specifieke vraag aan Annemiek was om met haar ervaring en scherpte de transitie bij Auping vast te leggen, nadrukkelijk vanuit het perspectief van onze medewerkers. De transitie was namelijk niet alleen een nieuw gebouw en ook niet alleen nieuwe processen, zoals produceren op klantorder, maar met name een cultuurverandering: na de transitie voelden alle medewerkers de klant in de fabriek, iets wat tot vóór de transitie nauwelijks een rol speelde.

We hebben Annemiek daarbij alle ruimte gelaten om in de interviews met medewerkers hun eigen gevoel te laten spreken.

En het resultaat was verbluffend. Niet alleen is een compleet overzicht gemaakt van het transitiejaar, maar zijn de veranderingen in beleving bij medewerkers helder vastgelegd. Open en trots vertellen ze over hun, soms persoonlijke, ervaringen. Dit concretiseert voor mij het succes van de transitie.

Met trots hebben we dit document, uiteindelijk is het een film van 25 minuten geworden, getoond op de gezamenlijke Nieuwjaars-personeelsbijeenkomst op de nieuwe locatie. Tevens hebben alle medewerkers en betrokken partners de film op usb stick ontvangen. Een blijvende herinnering en vooral ook een bevestiging dat we als 127 jarig familiebedrijf in staat zijn ons daadkrachtig aan te passen aan de nieuwe eisen van de huidige tijd. Dit vertrouwen nemen we mee in de komende veranderingstrajecten!

Harry Gruben
Directeur Operations Koninklijke Auping

  • AST_2956-2